Çigong geçmişi 7000 yıl öncesine dayanan, akupunktur, şiyatsu ve bitkisel Çin tıbbı ile aynı kökenli güçlü bir şifa yöntemidir. Hareket halinde meditasyon diye de bilinir. 1980’lere kadar Çin’de zengin elit ve rahiplerce yaşamı uzatan, içsel enerjiyi arttıran, aydınlanmanın yolunu açan, mistik, gizli bir bilgi olarak kalmış, 80’ler sonrası tüm dünyaya yayılmıştır.

Niye Çigong Yapalım?

Sağlığımızı Korumak İçin
Hastalıkları önlemek tedavi etmekten her zaman daha iyidir. Düzenli yapılan Çigong çalışmaları canlılığımızı arttırır, hastalıkları önler ve bedenimizin hem kendi kendini hem de başkalarını iyileştirme gücünün çoğalmasını sağlar. Çigong çalışmaları ne özel bir alete, ne de özel bir mekana ihtiyaç duyar. Oldukça yumuşak bir egzersiz sistemi olduğundan güçlü kaslar gerektirmez ve her yaştan insan uygulayabilir. Günde 10 dakika süren bir çigong çalışması ile bile kısa sürede sağlık durumumuzda ve zihinsel dinginliğimizde gözle görülür bir farklılık hissedilir.

Yaşam Kalitesini Artırmak İçin
Çigong yaşla birlikte ortaya çıkan ağrı ve sızıları ortadan kaldırır, eklem ve kemik yapısını güçlendirir. Derin nefes kullanımı vücudumuza giden oksijen miktarını arttırır, akciğerlerimizi, kalbimizi ve beynimizi destekler.

Zihinsel Berraklık
Çigong hareket halinde meditasyon diye de bilinir. Çigong çalışmaları zihinsel dinginlik, berraklık getirir, stres düzeyimizi düşürür. Böylece duygusal kaynaklı problemlerimizi anlamada ve çözmede bize önemli bir destek sunar.

Özgürlük
Çigong ile sağlığımızın ve bedenimizin sorumluluğunu elimize alırız. Daha seyrek hastalanır, hastalandığımızda da daha çabuk iyileşiriz. Böylece yaşamdan zevk alabilecek daha çok zamanımız kalır.

Çalışmalarımıza doğru duruş tekniklerine dayanan bel bölgesini rahatlatırken sırt kaslarını kuvvetlendiren, sırt, boyun ve bel ağrılarını azaltıp, duruşumuzu güçlendiren Omurga Çigongu ve iç organları dengelemeyi hedefleyen, osteoporoz, uyku düzensizliği ve kireçlenme gibi pek çok hastalıkta yardımcı olduğu üzerine klinik araştırmalar bulunan 8 Sırmalı Çigong (Baduan Jin) ile başlıyoruz.